Sig hej til Birk og Nordam

HVAD ER BIRKNORDAM?


Det hele startede med vores ABC-plakat. Birk tegnede den som gave til Nordams nyfødte datter, og da tilstræk-keligt mange venner og bekendte viste begejstring for plakaten, opstod idéen om at sætte den i produktion. Vores lange venskab åbnede pludselig op for en mulighed, hvor vi så et godt match i hinandens forskellige kvaliteter, og efteråret 2015 blev et lille firma, under navnet birknordam, stiftet.


Vi karakteriserer birknordam som et hobby-firma. Med dét mener vi, at birknordam først og fremmest er et hyggeligt projekt, drevet af fornøjelse, og at det er helt okay, og rigtig vigtigt, at lade studie, fuldtidsjob og familier komme i første række.


Kernen i vores produkter er en kærlighed til kreativitet, en passion for børn og udvikling samt at bryde med nutidens pastelfarvede tendenser. Det er vigtigt for os at nøgleord som mangfoldighed, bæredygtighed, kønsneutralitet og læring præger vores produkter.


Produkterne udspringer af tanker, vi udvikler og brygger på i fællesskab, og når den helt rigtige idé opstår, starter tegneprocessen. Den består af fem grundlæggende trin: en grov skitse – en mere detaljeret blyantskabelon – farvelægning – optegning – skygger på illustrationen. Både før og undervejs er informationsindsamling og farve-sammensætning to vigtige faktorer, da det er altafgørende for os at skabe et produkt, som er rigt på farver og indtryk samt lægger op til snak i alle afskygninger.


Når vores tegninger er færdige, bliver de affotograferet og sendt til en grafisk designer og derefter til trykkeriet, når alle er tilfredse. Alle vores illustrationer gennemgår en lang proces af meninger og afprøvninger, så vi ender ud med det bedste resultat. Til sidst trykkes produkterne på genbrugspapir, og vi angiver de priser, som vi selv ville være villige til at betale for dem.

HVEM ER BIRKNORDAM?

Christine Nordam er  27 år  og bosat med sin mand og  deres to døtre på Frederiksberg C. Hun har en kandidat i Finansiering og Regnskab fra CBS,  og ikke overraskende har hun den administrative rolle i birknordam. Som sit primære erhverv arbejder hun som rådgiver i forbindelse med køb og salg af virksomheder.  Hun har to små tatoveringer, som begge er tegnet af Birk, og hun elsker kaffe, tilbud (betaler helst ikke fuld pris for noget) og at planlægge - hendes kalender er hendes livsnerve. Og så ejer hun et lille sommerhus (nogen vil sige skur),  som hun selv har istandsat. Hun har desuden en profil på Instagram, hvor hun "blogger" om at vælge karriere sideløbende med familielivet @christine.nordam 

Rosa Birk er 27 år og læser en kandidat i Mellemøstens Sprog og Samfund, hvor hun forsøger sig med det arabiske sprog. Birk står for alt det kreative materiale, der kommer ud af birknordam - dog er tanke- og udviklingsprocessen altid i samarbejde med Nordam. Hun holder meget af at rejse og finde sin inspiration i andre mennesker og verdener. Til daglig bor Birk bor i sin farverige lejlighed på Vesterbro, hvor hun har boet hele sit københavnerliv. Birk drømmer om at bosætte sig på en flot lille gård, hvor hun kan have forskellige dyr, uden for København.

KONTAKT    birknordam@birknordam.dk     +45 8173 3781     Bülowsvej 46 ST TV, 1870 Frederiksberg C

© Copyright. All Rights Reserved.